Що таке драм та тонер картридж?

    Давайте розберемо, що таке ТОНЕР (toner) картридж, а що таке ДРАМ (drum) картридж? Розглянемо на прикладі друкованої техніки Brother та витратних матеріалів до них. Всі користувачі принтерів, копірів і БФП Brother вже давно знають, що друкуючий блок складається з двох складових частин, друк без однієї з яких не можлива.

     Драм-картридж  – це невід’ємна частина (блок) для друку на принтерах, основна його складова це фотобарабан (фотовал), за допомогою якого власне і відбувається перенесення тексту на папір. Так само в драм картриджі є система очищення і в деяких випадках бункер для відпрацьованого тонера.

     Тонер-картридж  – це свого роду туба з порошком (тонером), за допомогою якого ми бачимо, що надруковано на папері. Також у його складі гумовий вал, який здійснює рівномірну подачу тонера на фотовал. На картриджах компанії Brother є ще «прапорець» для механічного скидання лічильника. Останнім часом все частіше і частіше на ринку з’являються копіри, принтери та МФУ з двома картриджними системами друку, окремо картридж та окремо фотобаабан.

    Обидва з цих картриджів підлягають періодичній заміні, але фотобарабан має значно більший ресурс друку і заміна його зазвичай рідше, ніж у тонер картриджа. Визначити час міняти драм-картридж нам допомагає сам принтер, виводячи повідомлення про заміну DRUM, а також можна визначити за надрукованими документами, тобто. друк стає тьмяним, бляклим, текст ледве помітний або ж видно смуги по довжині листа, відповідно всі ці фактори і є сигналом про зміну драм картриджа, на новий. ВАЖЛИВО: завжди уважно читайте інформацію, яку видає вам принтер, що саме вам потрібно замінити ТОНЕР картридж або ДРАМ картридж. Це дві різні позиції і у продажу вони йдуть окремо, наприклад: тонер-картридж Brother TN-2175 та фотобарабан до нього Brother DR-2175. 

Заправка картриджів Бразер у місті Харків