Як довго буде відремонтований принтер?

Коли виникає необхідність ремонту принтера, то одне з найважливіших питань, яке постає перед кожним власником техніки – це, власне, виправданість ремонту. Чим визначається ця виправданість? У першу чергу – ціною, у другу – терміном служби відремонтованої техніки, адже якщо лагодити апаратура доведеться щомісяця або навіть кожні півроку, то витрати на послуги з ремонту виявляться вищими, ніж, наприклад, вартість купівлі нової моделі.

І якщо за цінами можна знайти як бюджетні, так і дуже дорогі послуги, то питання служби принтера після ремонту для багатьох залишається відкритим. Давайте спробуємо розібратися, скільки насправді зможе прослужити техніка після виконання ремонтних робіт, і чому залежить цей термін.

Якість проведених робіт

Як довго прослужить відремонтований принтер

Цілком зрозуміло, що низька вартість послуг визначає не найвищу якість ремонту, тому, якщо ви оберете для себе бюджетні послуги, то не розраховуйте на тривалий термін служби техніки після виконання робіт. Деталь, яка раніше вийшла з ладу, незабаром, напевно, знову поламається. Звичайно, говорити про конкретні терміни не доводиться, але практично всі дешеві послуги позбавлені гарантії якості, тож розраховувати навіть на рік безперебійної роботи не доводиться.

У зв’язку з цим краще обрати той центр з надання ремонтних послуг, який готовий надати хоча б річну гарантію на виконані роботи. Як правило, такий термін береться із запасом, тому при правильній експлуатації можна розраховувати на 1.5-2 роки безпроблемного використання техніки.

Стан інших деталей

Пам’ятайте, що у принтері може вийти практично кожна деталь. Якщо у вас виникли проблеми з фотобарабаном або мікросхемою, що управляє, то це далеко не означає, що вже через 2-3 тижні з ладу не вийде якась інша деталь. У цьому випадку все залежить не від якості ремонту, а від стану самого принтера.

Якщо ви спочатку купили не саму якісну і надійну модель, то в будь-якому випадку витрачатимете більше грошей на її ремонт – утримання дешевої техніки обходиться в рази дорожче в порівнянні з більш дорогими аналогами.

Правильна експлуатація пристрою

Навіть після правильного ремонту або заміни деталі, що вийшла з ладу, принтер може прослужити зовсім недовго, якщо не дотримуватися умов його експлуатації. Використання техніки в приміщеннях з високим рівнем запиленості, при високих температурах, у безперервному режимі, з неякісним чорнилом і так далі – все це може спричинити передчасне виникнення неполадок у роботі, навіть якщо ремонт був виконаний у повній відповідності до всіх вимог.

Те саме можна сказати і про ситуації, коли замість оригінальних деталей в принтер встановлюють їх дешеві аналоги. У таких випадках техніка може давати збої не тільки через установку неякісного елемента, але і з тієї причини, що нова деталь призводить до більш швидкого зносу всіх інших складових і може спричиняти поломку техніки, пов’язану з несправністю інших деталей.

Таким чином ніхто не може сказати, як довго прослужить відремонтований принтер, оскільки тривалість його роботи залежить від багатьох факторів. Але якщо ви хочете, щоб ремонт був виправданим, звертайтеся до професіоналів і не заощаджуйте на комплектуючих, і ви будете задоволені результатом!