МФУ Epson PX-M380F: чорнильні пакети та пристойна функціональність

   Наш герой зійшов з конвеєра у компанії чотирьох моделей: пари принтерів та пари МФУ. Усі вони призначені для японського ринку. Досить схожі пристрої виробник нещодавно пропонував і європейським покупцям. Головна їх особливість – використання чорнильних пакетів як витратні матеріали. А ще можна відразу відзначити непогану оснащеність PX-M380F.

МФУ Epson PX-M380F: чорнильні пакети та пристойна функціональність

Це рішення «4 в 1» не таке економічне, як деякі його побратими, оскільки для тих передбачені більш ємні чорнильниці. Якщо, наприклад, PX-M381FL обіцяє ціну відбитка в 35 копійок, то у разі нашого героя одна сторінка буде коштувати приблизно рубль. Зате сам він коштує набагато менше – 20 000 рублів проти 51 000. І все ж таки з часом витрати нівелюють цю початкову економію.

На які саме робочі групи розраховано цей пристрій, виробник не повідомляє. Головний критерій визначення цільової аудиторії — допустиме навантаження — теж залишився таємницею. Однак відомий ресурс витратних матеріалів, максимальна ємність лотків та функціональність агрегату. А вони досить прямо натякають на середні офіси.

В основі друкувальної системи ПГ PrecisionCore. Щодо максимального дозволу, воно дорівнює 1200×2400 dpi. І для належної якості документів цього показника більш ніж достатньо. Проте тексти, таблиці, схеми та графіки — завдання не зі складних. На жаль, виробник не вказує обсяг чорнильних крапель і кількість дюз друкувальної голівки.

Особливо спритним нашого героя не назвеш. За хвилину він обіцяє керуватися 24 сторінками. Очевидно, це ISO-показник. Поряд із ним заявлений і інший — 34 відбитки на хвилину. І це, мабуть, драфт-спритність. Якщо вибрати цей режим, якість може значно знизитися. Дуплексний темп роботи – 15 відбитків за хвилину. Ну а над першою сторінкою новинка має працювати не більше 4,8 секунд.

У комплекті з пристроєм виробник постачає розхідник на 10 000 сторінок. Таким же ресурсом наділений збільшений картридж Epson PX-M380F. Стандартний має вдвічі менший запас ходу — 5 000 відбитків.

Модель забезпечили кольоровим планшетним сканером. Розмір скла експонування – 216×297 мм, що точно відповідає формату А4. Апаратна максимальна роздільна здатність не вказана, тільки еквівалентна – 9 600 dpi. Результати оцифровки можна зберігати на ПК, USB і в мережеві розташування, а також завантажувати в «хмарні» послуги та надсилати електронною поштою.

Агрегат обладнаний двостороннім автоподатчиком. В односторонньому режимі він забезпечує оцифрування 24 сторінок за хвилину, а в дуплексному — всього 8. Мінімальна щільність оригіналів — 64 г/м 2 , а максимальна — 95. Список форматів, що підтримуються, короткий: A4, B5, A5 і A6.

Копір обмежений очікувано скромною роздільною здатністю 600×600 dpi. Крейсерська швидкість досягає 22 сторінок за хвилину, а на першу має йти до 7 секунд. За один цикл він може видати 999 копій. Факс взагалі задовольняється роздільною здатністю 200×200 dpi. За хвилину передає близько 20-ти сторінок. Обіцяно 200 номерів швидкого набору, ще є пам’ять на 550 сторінок.

Лотків для носіїв на старті два: основний та багатоцільовий. Вони вміщують 250 та 80 аркушів відповідно. Цих 330 носіїв цільової аудиторії може вистачити. Для виправлення ситуації передбачено опціональну касету на 550 аркушів.

З типів носіїв заявлено папір (звичайний, тонкий, перероблений і фотографічний), а також конверти та листівки. Щільність може змінюватись в межах від 64 до 300 г/м 2 . Список форматів і тут досить короткий: A4, А5, В5, A6, Legal і Letter. Зате обіцяні користувальницькі в діапазоні від 89х127 до 215,9х355,6 мм.

Новинка досить багата на інтерфейси: USB, Ethernet, Wi-Fi та NFC. Причому перший дозволяє не тільки підключатися до ПК, а й друкувати безпосередньо з накопичувачів. Каналами зв’язку із зовнішнім світом виступають також сервіси з фірмового набору Connect, а також Apple AirPrint та Google Cloud Print. Сумісні ОС – Windows та OS X. Модель «знає» одну мову – ESC/PR. Панель керування представлена ​​4,3-дюймовим екраном та кнопками.