Що таке оригінальний картридж?

Що таке оригінальний картридж?

Оригінальний картридж – це витратний матеріал, який виготовлений безпосередньо творцем принтера і має такий самий бренд, як друкарський пристрій. Виготовляється такий картридж безпосередньо на виробничих потужностях вендора. Витратники власного виробництва мають попит серед клієнтів, і всі фірми виробляють оригінальні вироби. Купуючи їх, можна бути впевненими в їхній відповідній комплектації та якості.

Часто можна зустріти назву OQM – original quality manufacture. Самі виробники рекомендують користуватись саме оригінальними витратними матеріалами, уточнюючи переваги. Перше – це висока якість та збереження гарантії на принтер, друге – собівартість друку одного аркуша досить прийнятна, і третє – безпека таких картриджів для споживача. Головний плюс: немає ризику виходу з ладу через цей елемент всього принтера. Незважаючи на більш високу ціну в порівнянні з неоригінальними аналогами, якість бренду говорить за себе: з ними немає складнощів в установці, експлуатації, чорнила не висихає і друк завжди налагоджений і високої якості. Це стосується і струменевих, і лазерних принтерів.

Як перевірити, що картридж оригінальний?

Перед покупкою зверніть увагу на коробку. Вона має бути цільною, деякі бренди пропонують цифрову голограму, що підтверджує справжність продукту.

На картриджі є спеціальна чека – тонка, але міцна стрічка з написом бренду. Вона відокремлює бункер із тонером від магнітного валу. Варто звернути увагу на цілісність такої чеки.

Картридж повинен бути ідентичний за формою, розміром та вагою своєму попереднику. Саме тому потрібно точно знати модель принтера та купувати картридж саме для цього пристрою. Звертайте увагу на дати виготовлення. Вони повинні бути ідентичні як на оригінальному картриджі, так і на коробці.

Якщо раптом у вас виникли сумніви в оригінальності придбаного картриджа – звертайтеся до сертифікованого сервісного центру даного бренду, фахівці завжди допоможуть визначити оригінальну продукцію або підробку.

Переваги покупки оригінального картриджа

Купуючи оригінальні витратні матеріали, ви страхуєте свою техніку від несподіваних поломок, спричинених нерідними і нерідко кустарними деталями. Справа в тому, що конфлікти між оригінальними картриджами та однойменними принтерами практично виключені. Серед інших вигідних аспектів варто виділити:

  • чиста заміна;
  • тривалий гарантійний термін експлуатації;
  • надійність картриджа в принтері; низька ймовірність програмних збоїв;
  • висока якість друку;
  • гарантована кількість відбитків;
  • більшість вендорів виробляють картриджі за екологічно безпечною технологією.

Важливо також враховувати і те, що оригінальні картриджі економічніші у використанні. Істотний плюс полягає і в міцності та термостійкості пластикового корпусу оригінальних виробів, який більш стійкий до нагрівання та деформації.

Всі компанії-виробники офісної техніки випускають і витратні матеріали до свого обладнання, і завжди дбають про те, щоб картридж точно підходив під конкретну модель принтера або МФУ.

Помічено: оригінальні картриджі мають запас тонера, що реально відповідає заявленому на коробці, що робить друк більш вигідним, а витрати на обслуговування офісу знижуються. Це стосується не лише друку документів, а й фотографій. У міні та середніх друкарнях ставка робиться саме на такі витратні матеріали. Контроль якості виробництва оригінальних картриджів на заводі гарантує високу якість і практично повну відсутність шлюбу.

Багато виробників запроваджують жорсткий контроль за виробами. Так, інженерно передбачена спеціальна система очищення, яка блокує висихання та забруднення чорнила. Істотний аргумент “за” купівлю оригінального картриджа – зниження зносу друкованих вузлів на принтерах та БФП. Всі виробники друкарської техніки проводять гарантійний (отже, безкоштовний) ремонт тільки у разі використання оригінальних витратних матеріалів. Ці умови уточнюються під час придбання принтера або БФП та внесені до гарантійного талону до друкованої техніки.